Nieuwe machines Bakker Bierum geleverd door oldenhuisagro

Bakker Bierum investeert in nieuwe Visser Duoband, Visser Stortbak en Symach palletiseermachine.

Deze week is de nieuwe palettiseermachine geïnstalleerd. Het is een Symach geworden van het type Mach 5. Deze kan 22/min stapelen, dus per 2,7 seconden een stapeling mogelijk. De automatische wikkelaar komt direct na de PM zodat deze de maximale capaciteit kan blijven benutten. Tevens heb je dan ook een palletmagazijn nodig en een bufferband waar enkele gewikkelde pallets kunnen staan

Bij de Fa. Bakker is een nieuwe Visser duoband van het type TS 8+9 70 afgeleverd. Deze is ook weer aangedreven op de wielen zodat deze gemakkelijk te verplaatsen is

De Visser stortbak is van het type AL BK 2400 UB. UB staat hierbij voor uitrekband. Het mooie van een uitrekband is dat het de productstroom egaler op de (rollen)reiniging komt waardoor gemiddeld met hogere capaciteit gewerkt kan worden met een evengoed of betere schoningsresultaat.

Om het schoningsresultaat verder te kunnen verbeteren zijn er om en om 5 gladde ronde en 4 gladde elipsvormige rollen gemonteerd.

Daarnaast is het uitgerust met een nieuw soort kluitenknijpersysteem. Hierbij bewegen de rollen tov elkaar waardoor de ruimte tussen de rollen voortdurend kleiner en groter wordt. Dit kun je kun instellen.

De rollen worden elk aangedreven met eigen electromotor. De motoren hebben daarbij ook nog oplopende snelheden, waardoor de productstroom iets uit elkaar getrokken wordt.

Wij wensen de Fa. Bakker veel werkgenot toe met deze investeringen!